Klicka här för att komma tillbaka till startsidan!  
Engelska.gifSvenska.gif Spanska.gif Polska.gif Ryska.gifKinesiska.gifPersiska.gifArabiska.gifFranska.gif

Artiklar
Aubergine och vitlokar.JPGIB:S KOKBOK

innefattar recept som personalen och våra närmaste samarbetare har skrivit eller skänkt till oss. En mycket personlig och smakrik kokbok med rätter från världens alla hörn.

AJIACO BOGOTÁNO - recept från Colombia av Alexandra Puccini
 
AKNU PASTETE - lettisk leverpastej, Gerd Ozolins, Ella Ozolins
 
ALICJAS BÖNGRYTAFeijoada från Brasilien Recept av: Margareth Osju Arverud
 
APRIKOSMARINERADE LAMMSPETT - Sydafrika (Afrikagrupperna)
 
ARMANDS CHICKEN CURRY - Nini Tjäder
 
ARMENISK KEBAB - (Gert Holmertz)
 
AVIYAL (Avial) - vegetarisk maträtt från Kerala, Indien -  Usha Balasundaram
 
BAIYIN JI - kokt kyckling med ingefärssås från Kina - Syskonen Cheung/Yukiko Duke
 
BAK KUT THE - Soppa från Singapore (Lisa Förare Winbladh)
 
BARANÍ GULÁŠ - Lammgryta från Slovakien (Vladimir Oravsky)
 
BIBIMBAP - "Blanda med ris" - Korea; Maria Nilsson rekommenderar
 
BIRYANI - Kurdistan, recept av Hazem Kurda
 
BIRYANI MED KYCKLING - kurdisk risrätt - Cheya Shwani
 
BOBOTIE - köttfärspaj, Sydafrika - Gerrie Hugo
 
BODILS FEIJOADA - Bodil Evertsson/Afrikagrupperna: Mat från Afrika
 
BOERENKOOL -  Grönkål med potatis och röktkorv - Holland, recept av Bep Weijand
 
BONDBRÖD MED POTATIS - Úz-dalen, Transsylvanien, recept av Balázs Nagy
 
BUNA - etiopiskt kaffe; Tarja Salmi-Jacobson
 
CARNEPLASTICO - Det futuristiska köket (Lars Raij)
 
CEVAPI - Bosnisk grillrätt (Zulmir Becevic)
 
CEVICHE ACAPULCO - Mexiko, Kitty Castillo de Åkerblom
 
CHIMICHURRI - Tillbehör till grillen, Uruguay
 
CHLODNIK - kall rödbetssoppa från Polen (Jurek Holzer)
 

 
 
CORDERO FUEGUINO - Lammgryta från Eldslandet Recept av: Lilian Fernández Hall.
 
Cordero fueguino
 
DOMODA - Jordnötsgryta från Gambia Recept: Kebba Sonko
 
DÅRÅ WÖT - etiopisk kycklinggryta (Gennet Awalom)
 
DÖDÖLLE - Ungersk maträtt
 
EGUSI PUDDING - Kamerun (Karin Ruut-Bäcker)
 
EMBERERE - Mberere från Tanzania på kimasai
 
ENCHILADAS SUIZAS - Gratinerade tortillas från Mexiko (Lina Nimmersjö)
 
GALAS PIIRÄGI - Köttpiroger från Lettland Recept: Anita Dzilnava
 
 
GEFILLTE FISH - Marshall Ansells recept
 
GEHACKTE LEBER - judisk maträtt. Recept: Harriet Lacksten
 
GONGBAO JIDING - Kyckling gongbao, kinesisk maträtt
 
GRILLFEST, LATINO-STYLE - Rosario Vázquez
 
GUACAMOLE - Avocadoröra från Mexiko
 
HUMITA - nationalrätt från centrala Argentina. Recept: Nora Lempert
 
HUACHINANGO VERACRUZANO - mexikansk fiskrätt. Recept från Ralph Wetterberg
 
IMAM BAYILDI - Imamen svimmade (Turkiet, Simon Sorgenfrei)
 
INDISK CURRY KYCKLING - Surekha Sood
 
JABLEčNý šTRúDL - Tjeckisk äppelstrudl - Jana Witthed
 
JAMSROT - Kamerun (recept i sagaform av Brigitte Gacha)
 
JANSANSÅS - (Kamerun, Brigitte Gacha)
 
JORDNÖTSSOPPA - Swaziland (Bodil Evertsson)
 
JÄTÄNÄTÄRÄ QIBÉ - Kryddat smör från Etiopien (Gennet Awalom)
 
 
 
KABOCHA NO FUKUMENI - Japan (Junko Söderman)
 
KARÁCSONYI PONTY - Panerad karp - Ungern, Slovakien; recept: Vladimir Oravsky
 
KHORESHE BADEMJUN - Azar Mahloujians aubergingryta; Iran
 
KREOLSK KALKONGRYTA - ICA Provkök/Cecilia Lundin
 
KÖTTGRYTA MUTARE - Zambia (Bodil Evertsson)
 
LIPTAUER KÄSE - Harriet Lacksten, Österrike
 
LOPPADAMENES BLÅBAERKAKE - Norge, Anita Steigre
 
LOSHORO - Massajdryck av fil, majs och squash
 
MAJS- OCH SQUASHRÖRA FRÅN TANZANIA - Lilian och Lazarus Laiser
 
MALDUM - syrisk maträtt, Samira Maalla
 
 
 
MAMMA REIDUNS OXSOPPA - från Norge, recept skänkt av Odd Arverud
 
MASJAS SOLJÁNKA - mustig kött- eller fisksoppa från Ryssland, Ukraina (Maria Nikolajeva)
 
MANZADAS ASADAS - Ungstekta äpplen; Patagonien. Recept: Lilian Fernández Hall
 
MASHED SWEET POTATO - Zimbabwe, recept skänkt av Anna Tibblin
 
MASSAJMAT - Lina Nimmersjö
 
MBERERE - Majsdryck med squash - en sorts Loshoro (Lilian & Lazarus Laiser)
 
MCHICHA - Spenat med jordnötter, Tanzania
 
METABAL - syrisk auberginröra
 
MIEL CU SPARANGHEL - Lamm och sparrisgryta, Rumänien (Gabriela Melinescu)
 
MIRZA GASEMI Omelett med auberginer. Persisk maträtt, Shirin Laji
 
NUDELMÄSTARE MAS NUDLAR - Xinjiang banmian, Kina. Recept skänkt av Ola Wong
 
OLOSHORO - Loshoro från Tanzania på kimasai (Lilian & Lazarus Laiser)
 
OSHIFIMA - Namibia (Bodil Evertsson)
 
OVOCNY KOLÁC - Vetekaka med bärfyllning, Tjeckien (Dagmar Zitkova)
 
 
OXFILÉ MED ASIATISKA INSLAG - recept av Monika Ahlberg 
 
PAKISTANSK CURRY - Bodil och Mahrukh, FN-mission i Angola
 
PALNENI PIPERKI - Fyllda paprikor - Bulgarien; recept: Sveza Daceva-Filipova
 
PANERAD KARP - Slovakien; Vladimir Oravsky
 
PARDAPALAV - kurdisk maträtt
 
PEIXE FRITO COM BATATA-DOCE - Moçambique (Bodil Evertsson)
 
PHO - Vietnam; David Grossman
 
PIJANA BABA - Vinmarinerad bakelse, Slovenien (Augustina Budja)
 
PILAF CU SAFRAN - Råris med saffran, Rumänien (Gabriela Melinescu)
 
PINNEKJøTT eller LAMMERIBBE - från Norge (Randi Myhre)
 
 
PLÃCINTÃ CU MERE SI STAFIDE - Äppelkaka, Rumänien (Gabriela Melinescu)
 
POLENTA UNCIA - Comosjön; Lars Raij
 
POLSKT JULBORD - Klementyna Oleszczuk
 
PUPUSAS - Majsplättar från El Salvador (Oscar García//Kerstin Jonsson)
 
清蒸鱼 - Ångkokt fisk - QINGZEN YU - recept av Cindy Kuang; Kina
 
 
ROMSK GULASCH - Sidja Dimetri
 
SACIVI - georgisk maträtt (Jana Lodeholm)
 
SADZA - Zimbabwe (Mark Flanagan)
 
SALLAD OLOVIEH - kycklingsallad, Iran (Akram Monfared Arya)
 
 
 
SALSA DE JITOMATE - Tomatsås
 
SANGRÍA - spansk sommardrink (Montserrat Arias)
 
SANSI YOU LIN YU - Kokt fisk med chili och varm olja (Kina)
 
SAVIAKO - Romsk kaka med keso och russin (Ramona Taikon Melker)
 
SKABI KAPOSTI - lettisk surkålssoppa, Rasma Javalds, Arvids Rupais
SUANRONG SANVENYU - Lax i vitlökssås - Kina, Inger Jiang/Christofer Fager
 
SURREALISTISK DELIKATESS - Ingela Karlsson, Samarkand
 
SÖTPOTATISPUDDING - Egypten (Bodil Evertsson)
 
TAPPSI - kurdisk maträtt
 
TEFTELI - köttbullar med ris i tomatsås - rysk maträtt - Tamara från Sundsvall
 
TIMBALLO FRÅN NEAPEL - recept av Eja Nilsson
 
 
TSÄBHI DÄRHÅ - eritreansk kycklinggryta (Gennet Awalom)
 
UGALI - majspudding från Tanzania
 
UHA - fisksoppa från Komi (Tamara Nilsson)
 
 
 
VYPRÁžANÝ KAPOR - Panerad karp, Slovakien. Recept av Vladimir Oravsky
 
YASSA - kycklinggryta från Västafrika. Tarja Salmi-Jacobson
 
ZACS INDISKA - Fylld kyckling/anka/struts (Zac O'Yeah, Indien)
 
清蒸鱼 - Ångkokt fisk - QINGZEN YU - recept av Cindy Kuang; Kina
 
 
 
 
 
Vi skriver vår kokbok långsamt, men titta in även nästa vecka...
"Kypare" vill säga receptsamlare är Tamás Gergely


Publicerad 2006-05-16 av Tamás Gergely

 
Visa den här sidan på:

 

 

Artiklar

menuArrowSmallWhite.gif KDO MĚ OKRADL...
menuArrowSmallWhite.gif Författare i exil/11
menuArrowSmallWhite.gif Författare i exil/10
menuArrowSmallWhite.gif Författare i exil /9
menuArrowSmallWhite.gif Nya böcker 2013
menuArrowSmallWhite.gif Författare i exil /8
menuArrowSmallWhite.gif Månadens bok Februari 2014
menuArrowSmallWhite.gif Visa alla artiklar


Intervjuer

menuArrowSmallWhite.gif "Reisen" intervju med Veronica SALINAS
menuArrowSmallWhite.gif ”med törst för rättvisa”
menuArrowSmallWhite.gif Barnboksveckans gäster 2013 : Fatima Sharafeddine
menuArrowSmallWhite.gif Barnboksveckans gäster 2013: Roberto Piumini
menuArrowSmallWhite.gif Barnboksveckans gäster 2013: Sinan Hallak
menuArrowSmallWhite.gif Visa alla intervjuer



Internationella Biblioteket
Odengatan 59
113 80 Stockholm 
www.interbib.se swedish Sidansvarig:Elisabet Risberg