IB:s nyhetsbrev - april 2016

2016-03-31IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under innevarande månad och annan aktuell information. Evenemangen finns förstås också i vår kalender.

Türkçe masallar - sagostund på turkiska

Vill du att ditt barn övar på att prata turkiska? Med roliga sånger och spännande sagor får barnen språkträning. I pysselverkstaden finns plats för lek, fika och ytterligare övning i det turkiska språket. För barn 2-6 år. Ta med eget fika.
Språk: turkiska
Söndag 3 april kl 13.00.

Na nga def? Kom och prata wolof!
Vill du att ditt barn lär sig eller håller igång sin wolof? Vill ni veta mer om Senegambia? Välkommen till en träff för hela familjen där vi läser och berättar sagor, sjunger, leker, pysslar, och fikar tillsammans. I samarbete med Baye Fall afrikulturförening med stöd av Stockholms stad.
Språk: wolof
Söndag 10 april kl 13.00.

Författarträff med Rimma Markova - Встреча с писательницей Риммой Марковой
Римма Маркова представит свой новый поэтический сборник, прочитает стихи и расскажет о планах новых книг.
Rimma Markova presenterar sin senaste diktsamling ”Skog av röster”, läser dikter och berättar om sina planer. Markova har också skrivit barnboken Den svarte vikingen och diktsamlingen Brev till min älskade.
Språk: ryska
Måndag 11 april kl.17.30.

Författarträff med Lina Žutaute från Litauen
Lina Žutautė  är barnboksförfattare och illustratör från Litauen. Hon berättar om sina böcker och om hur det är att göra barnböcker. Efter samtalet blir det workshop. Barn och vuxna får då hjälpa till att färglägga och klä på några av hennes kända barnboksfigurer som Kakė Makė och Ferdinandas. I samarbete med Litauens ambassad i Sverige och den litauiska söndagsskolan Solen i Stockholm.
Språk: litauiska
Söndag 17 april kl. 13.00.

Magyar olvasókör – ungersk läsecirkel
Szívesen látjuk a magyar könyv iránt érdeklõdõket a Nemzetközi Könyvtárba. Körvezetõ: Steiner Katalin.
Välkommen till en läsecirkel på ungerska! Gruppen träffas och samtalar om böcker och aktuella texter. Cirkelledare är Katalin Steiner. Öppen för alla, ingen anmälan.
Språk: ungerska
Tisdag 19 april kl 17.00.

Piosenki, bajki i zabawy po polsku – Lek- och sagostund på polska
Vi sjunger sånger, läser sagor och leker lekar på polska. För barn mellan 1 och 6 år. Ta med eget fika. Anmälan till marylataubman@hotmail.com
Språk: polska
Söndag 24 april kl 13.00. Även 29/5.

Författare och hbtq-aktivist
كاتب وناشط حقوقي في مجال الاقليات الجنسية
En förläsning i serien Frizon – fristadsförfattare möter sina läsare. Välkommen till en kväll med fristadsförfattaren Ahmed Mohamed. Samtalet kommer att kretsa kring hans skrivande och vardagen, utifrån en hbtq-kontext, främst med utgångspunkt i Mellanöstern. Samtalsledare är Balsam Karam, bibliotekarie i Rinkeby och student vid Litterär gestaltning.
http://icorn.org/writer/ahmed-mohamed
Språk: arabiska
Torsdag 28 april kl 18.00.
OBS! Plats: Kista bibliotek

Digitala första hjälpen
Är du nybörjare med datorer? Då är du välkommen till vår digitala första hjälp.  Du kan öva och ställa frågor, vi visar dig och ger tips så att du som är nybörjare kan komma igång. Torsdagar i samarbete med Individuell människohjälp.
Drop-in. Tisdagar och torsdagar kl. 17.00-19.00.
Boka tid. Du som är nybörjare kan också boka en timme för individuell hjälp med dina datorfrågor på onsdagar kl. 15.00. Ring 08 508 312 90 för bokning.
Lär dig använda datorer och internet, hantera tangentbord och mus, skaffa en e-postadress, ladda ner e-böcker, skaffa facebook, skriva och redigera text, hitta på vår webbplats m.m. Du kan använda våra datorer eller ta med dig din egen dator eller surfplatta. Du kan öva och ställa frågor, vi visar dig och ger tips så att du som är nybörjare kan komma igång. Torsdagar i samarbete med Individuell människohjälp.
Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem på din dator eller surfplatta.