IB:s nyhetsbrev - oktober 2016

2016-09-30IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under innevarande månad och annan aktuell information.

Svenskt språkcafé på Internationella biblioteket – drop-in
Kom och prata svenska över en kopp kaffe. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.
Måndagar 17-18.30 fram till 19 december.

Sagostund på hebreiska
Välkomna till en sagostund med Oshrit Leibech. Oshrit kommer att läsa boken ”Bakisim shel Gili” av Iris Argaman. Ta gärna med eget fika. Anmäl dig till culturente@gmail.com
För alla åldrar!
ברוכים הבאים לשעת סיפור בעברית. במפגש נקריא ספר מסעיר ומלא הרפתקאות: "בכיסים של גילי" מאת איריס ארגמן.
מפגש מיוחד, בעברית בלבד, לילדים ומבוגרים בספריה הבינלאומית של שטוקהולם. להרשמה culturente@gmail.com
כולם מוזמנים!
Språk: hebreiska
Söndag 2 oktober kl 13.

Türkçe masallar - sagostund på turkiska
Vill du att ditt barn övar på att prata turkiska? Med roliga sånger och spännande sagor får barnen språkträning. I pysselverkstaden finns plats för lek, fika och ytterligare övning i det turkiska språket. För barn 2-6 år. Ta med eget fika.
Språk: turkiska 
Söndagarna 9 och 30 oktober kl 13. Även 4/12.

É hora da história! Portugisisk sagostund
Bem-vindos ao cantinho da história! Gabriella, professora de português, fará a contação para crianças a partir de 3 anos. Venham se divertir com nossas histórias nessa agradável tarde cultural. Esperamos por vocês, tragam as crianças e divulguem. A entrada é gratuita e não requer registro.
Det är dags för sagostund på portugisiska ledd av Gabriella Teixeira, modersmålspedagog. Sagostunden riktar sig till barn från 3 år och till alla som älskar sagor. Kom och ha kul och njut av vackra berättelser!
Språk: portugisiska
Söndag 16 oktober kl 13. Även 27/11.

Sång- och sagostund på koreanska
 한국말 노래와 동화 교실에 어린이 여러분들을 초대합니다!
Tillsammans sjunger vi populära koreanska barnsånger och läser sagor för barnen. Vi vill att ditt barn bekantar sig med det koreanska språket och kulturen på ett lärorikt och lekfullt sätt. Ett fantastiskt tillfälle att lära känna andra familjer som har Korea i sitt hjärta. För barn 1-6 år. Anmälan till misung.shin@gmail.com
I samarbete med Koreanska skolan i Stockholm.
Språk: koreanska
Söndag 23 oktober kl 13. Även 11/12.

Magyar olvasókör – ungersk läsecirkel
Szívesen látjuk a magyar könyv iránt érdeklõdõket a Nemzetközi Könyvtárba. Körvezetõ: Steiner Katalin.
Välkommen till en läsecirkel på ungerska! Gruppen träffas och samtalar om böcker och aktuella texter. Cirkelledare är Katalin Steiner. Öppen för alla, ingen anmälan.
Språk: ungerska
Tisdag 25 oktober  kl 17. Även 22/11.

Internationella biblioteket på litteraturfestivalen Stockholm Literature
Internationella biblioteket deltar i den stora litteraturfestivalen på Moderna Museet 28-30 oktober 2016. Museets lokal Zon förvandlas under festivalen till en mångspråkig läsesal. Det blir också flera spännande författarbesök på olika språk i vår läsesal. På lördagen kl 12.00 kan ni möta Almudena Grandes (spanska), kl 13.00 Hiromi Itō (japanska) och kl 15.00 Samanta Schweblin (spanska). Det är fri entré till författarbesöken hos oss i Zon.
På söndagen kl 14.00 sänds bibliotekspodden Solen live från Zon inför publik. Denna gång är det ett samtal med John Swedenmark.
Mer om festivalen hittar du på webbplatsen http://www.stockholmliterature.se/

Digitala första hjälpen
Lär dig använda datorer och internet, hantera tangentbord och mus, skaffa en e-postadress, ladda ner e-böcker, skaffa facebook, skriva och redigera text, hitta på vår webbplats m.m. Du kan använda våra datorer eller ta med dig din egen dator eller surfplatta. Du kan öva och ställa frågor, vi visar dig och ger tips så att du som är nybörjare kan komma igång. Torsdagar i samarbete med Individuell människohjälp. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem på din dator eller surfplatta. (Den bokningsbara tiden på onsdagar är tyvärr t.v. inställd.)
Drop-in. Tisdagar och torsdagar kl. 17.00-19.00.