IB:s nyhetsbrev - april 2017

2017-04-03IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under innevarande månad och annan aktuell information.


La hora del cuento! Sagostund på spanska

Todos los niños y niñas están cordialmente invitados a La hora del cuento, Brenda les traerá lindas e interesantes historias donde podrán tambien participar, los cuentos serán para niños entre 4-6 años pero todos son bienvenidos. La entrada es gratuita y no requiere de registro.
Det är dags för sagostund på spanska. Vi är glada att kunna bjuda in er till sagostund på spanska, ledda av Brenda Soto, som också jobbat med sagostunder på svenska.
Sagostunden riktar sig till barn mellan 4-6 men alla är välkomna. Kom och ha kul med oss!
Språk: spanska
Söndag 2 april kl. 13.

É hora da história! Portugisisk sagostund
Bem-vindos ao cantinho da história! Gabriella, professora de português, fará a contação para crianças a partir de 3 anos. Venham se divertir com nossas histórias nessa agradável tarde cultural. Esperamos por vocês, tragam as crianças e divulguem. A entrada é gratuita e não requer registro.
Det är dags för sagostund på portugisiska ledd av Gabriella Teixeira, modersmålspedagog. Sagostunden riktar sig till barn från 3 år och till alla som älskar sagor. Kom och ha kul och njut av vackra berättelser!
Språk: portugisiska
Söndag 9 april kl. 13. Även 14/5.

VI FIRAR VÄRLDSBOKDAGEN! Söndag 23 april kl 11.30-16
Välkomna till en dag fylld med aktiviteter från världens alla hörn. Det blir sagostunder på mongoliska, portugisiska, engelska och svenska. Vi bjuder på författarbesök och dramalek på nygrekiska. Det blir också origami, pyssel, tipspromenad med mera. Bokutställningen, med start redan 10/4, presenterar barnböcker från olika länder på svenska och originalspråk. 

Program för världsbokdagen:
SAGOR, MAT OCH HENNA FRÅN SYDASIEN
Alia Amir berättar om mattraditioner i Sydasien. Det blir också lekar, rim och hennatatueringar för alla barn. Speciellt välkomna är barn som talar urdu, hindi och panjabi.
Språk: engelska
11.30 - 12.30 (plan 1)

JAPANSKA SAGOR OCH ORIGAMI PÅ SVENSKA
Har du intresse för Japan? Kom gärna och prova att vika origami och kasta shuriken! Du kan också lyssna på olika japanska sagor om ninjor, språket och mat. Upplev den japanska spännande kulturen! Eriko Kitadai tar oss med på en sagoresa till Japan.
Språk: svenska
11.30 - 12.30  (plan 3)

WORKSHOP MED FÖRFATTAREN ERIKA GARMPI
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Barnboksförfattaren Erika Garmpi berättar om sin äventyrsbok för mellanåldern. Kom och lyssna på berättelsen om ett mystiskt skeppsvrak! Erika bjuder också på dramalek. För barn 8-12 år.
Språk: nygrekiska
13.00 - 14.00 (plan 1)

SAGOSTUND PÅ MONGOLISKA
Монгол ардын үлгэрийн цаг. Populära barnsånger och sagor från Mongoliet med Tsatsral Batnasan. Anmälan till tsatsa03@gmail.com Ta gärna med eget fika!
Språk: mongoliska
13.00 - 14.00 (plan 3)

TINGA TINGA SAGOR
Vi läser boken Vilken vän av John Kilaka från Tanzania. Efter sagostunden tillverkar vi våra egna djur av bl.a. färgglada afrikanska tyger.
Språk: svenska
14.30 - 15.30 (plan 1)

SAGOR, PYSSEL OCH AKVARELLER
Gabriella Nicoletta från Brasilien håller sagostunder och pyssel. Alyne Dallacqua visar akvarellmålningar.
14.30-16 Utställning
14.30 Tom av André Neves. Språk: svenska
15 A caligrafia de dona Sofia av André Neves. Språk: portugisiska
15.30 Pyssel
För barn 3-8 år och alla som gillar sagor!
14.30-16 (plan 3)

BOKUTSTÄLLNING
I samband med världsbokdagen den 23 april presenterar vi barnböcker från olika delar av världen som är översatta till svenska. Intill den svenska versionen står boken på originalspråket - kinesiska, spanska, polska, tagalog, vietnamesiska, ungerska, arabiska, koreanska, estniska, portugisiska med flera. Ett utmärkt tillfälle att upptäcka riktiga pärlor i barnlitteraturen! Utställningen pågår 10-23 april både på Internationella biblioteket och på Stadsbibliotekets barnavdelning.

Magyar olvasókör – ungersk läsecirkel
Szívesen látjuk a magyar könyv iránt érdeklõdõket a Nemzetközi Könyvtárba. Körvezetõ: Steiner Katalin.
Välkommen till en läsecirkel på ungerska! Gruppen träffas och samtalar om böcker och aktuella texter. Cirkelledare är Katalin Steiner. Öppen för alla, ingen anmälan.
Språk: ungerska
Tisdag 25 april kl. 17.

Svenskt språkcafé – drop-in
Kom och prata svenska över en kopp kaffe. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.
Måndagar 17-18.30.

Svenskt språkcafé - studiecirkel
Välkomna till ett språkcafé som är en studiecirkel. Cirkeln vänder sig till dig som redan kan en del svenska men som vill öva på att prata. Kom med i vår cirkel, fika och lär känna nya vänner! Vi träffas vid 6 tillfällen. Endast för anmälda deltagare.
Anmäl dig till ib.ssb@stockholm.se
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
Onsdagar kl 17.15 med start 12 april.

Digitala första hjälpen – drop-in
Lär dig använda datorer och internet, hantera tangentbord och mus, skaffa en e-postadress, ladda ner e-böcker, skaffa facebook, skriva och redigera text, hitta på vår webbplats m.m. Du kan använda våra datorer eller ta med dig din egen dator eller surfplatta. Du kan öva och ställa frågor, vi visar dig och ger tips så att du som är nybörjare kan komma igång. Torsdagar i samarbete med Individuell människohjälp.
Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem på din dator eller surfplatta.
Tisdagar och torsdagar kl 17-19. Ej 13/4.