IB:s nyhetsbrev - september 2017

2017-08-25IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under den närmsta tiden och annan aktuell information.
Sagostund på urdu

Alla urdu- och hinditalande barn mellan 1 och 7 år är varmt välkomna till denna träff med gamla och nya sagor, rim och ramsor.
We will be reading both classic rhymes/stories and some contemporary stories from the Urdu language. Children between the ages 1-7 years are most welcome! 
Språk: urdu
Söndag 27 augusti kl 13

Svenskt språkcafé – drop-in
Vill du öva på att prata svenska? Då är du välkommen till vårt språkcafé på måndagskvällar för att fika och samtala. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.
Måndagar 17-18.30. Start 28 augusti.

Piosenki, bajki i zabawy po polsku - sagostund på polska
Vi sjunger sånger, läser sagor och leker lekar på polska. För barn mellan 1 - 6 år. Ta gärna med eget fika. Anmälan till agnieszka.nordstrom@gmail.com
Språk: polska
Söndag 3 september kl 13

Vi säljer gallrade böcker och tidskrifter
Varje år köper vi flera tusen nya böcker till biblioteket. För att de ska få plats måste vi göra oss av med en del av de böcker som inte längre lånas eller som vi har många exemplar av.
Vuxenböcker kostar 10 kr styck, barnböcker 5 kr styck. Enstaka böcker kan ha annat pris.
Tidskriftsbuntar av äldre årgång säljs för 20 kr styck.
Lördag 9 september – söndag 17 september.

É hora da história! - sagostund på portugisiska
A biblioteca Interancional de Stockholm tem o prazer de convidá-los (as) a participar do cantinho da história em português! Gabriella, professora de português como língua materna fará a contação para crianças a partir de 3 anos. Venham se divertir e sonhar com nossas lindas histórias nessa agradável tarde cultural! Esperamos por vocês, tragam as crianças e divulguem! A entrada é gratuita e não requer registro. Até lá!
Det är dags för sagostund på portugisiska! Vi är glada att bjuda in er till sagostund på portugisiska, ledd av Gabriella Teixeira, modersmålspedagog. Sagostunden riktar sig till barn från 3 år och till alla som älskar sagor.
Språk: portugisiska
Söndag 10 september kl 13.

Kinesisk bokcirkel 中文读书会
Vi samtalar om kinesisk litteratur. Cirkelledare är Hua Zhou som är aktiv inom Nordic-Chinese organization. Öppet för alla! Anmälan till zhouhua99@hotmail.com
您对中国文学感兴趣吗? 欢迎加入我们的中国文学圈,让我们以文学座谈的形式一起探讨中国文学,对话中国文学。本活动由北欧华人协会www.nordic-chinese.org 周画亲情主持。
Språk: kinesiska
Onsdag 13 september kl 17.30. Även 29/11.

Sagostund på hebreiska
Välkomna till en sagostund med Idit Margulis, modersmålslärare i hebreiska! Idit läser några av de mest populära och prisbelönade barnböcker från Israel. För alla åldrar!
Ta gärna med eget fika. I samarbete med Culturente.
Anmälan till culturente@gmail.com
Söndag 17 september kl 13
 
Sagostund på nederländska
Voorlezen in de bib: kom genieten! Kom luisteren naar Nederlandse bekende en onbekende boeken! Ik lees voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Graag een seintje: eline_snauwaert@hotmail.com
För barn 3-6 år.
Språk: nederländska
Söndag 24 september kl 13.

IB på bokmässan i Göteborg
Internationella biblioteket finns på plats under bokmässan i Göteborg med en monter på Mångspråkstorget. Vi kommer där att visa världensbibliotek.se, en plattform för fritt tillgängliga e-böcker på olika språk, som skapats genom ett nordiskt samarbetsprojekt.
Vår gäst Taghreed Najjar, välkänd författare och förläggare från Jordanien, kommer att medverka i ett flertal seminarier om arabisk barnlitteratur och hennes böcker kommer att finnas till försäljning i vår monter.
 
Torsdag 28/9 14-14.20
Att skriva och ge ut barn- och ungdomslitteratur i arabvärlden i dag.
Taghreed Najjar i samtal med Elisabet Risberg (IB).
Biblioteks- och berättarscenen.

Torsdag 28/9 17-17.40
Arabisk barnlitteratur i dag – utmaningar och möjligheter.
Bodour Al Qasimi (Förenade arabemiraten) Taghreed Najjar och Elisabet Risberg.
 
Fredag 29/9 13-13.30
Taghreed Najjar presenterar sitt författarskap och några av sina böcker.
Mångspråkstorgets scen

Lördag 30/9 16-16.30
Nya teman och genrer i den arabiska barnlitteraturen
Taghreed Najjar och Elisabet Risberg
Internationella torget

Lördag 30/9 14-15
Taghreed Najjar håller bokprat för barn på Göteborgs stadsbibliotek (på arabiska).

Internationella bibliotekets barnboksvecka
Årets tre inbjudna författare är Barbara Gawryluk från Polen, André Neves från Brasilien och Chīwan Wisāsa (Cheewan Wisasa) från Thailand.
Barnboksveckan inleds måndagen den 13 november kl 18:00 med ett öppet seminarium i Stockholm med författarna och samtalsledaren Mats Kempe. Mer information kommer under hösten.