Kurdiska biblioteket anordnar en kritikverkstad

2018-01-31Internationella biblioteket har en hel del samarbete med Kurdiska biblioteket. Nu vill vi gärna tipsa om deras kritikverkstad som de anordnar tillsammans med Kritiklabbet.
Förstår du kurdiska och är intresserad av litteratur? Vill du skriva om kurdisk litteratur på svenska? Anmäl dig nu till Kurdisk kritikverkstad! Upplägget är enkelt - med stöd av kritikern och skribenten Agri Ismaïl kommer du att utbildas i kritiskt skrivande och läsa två texter på kurdiska, som du sedan skriver om på svenska. Vi antar ca 10 personer, deltagandet är gratis och texterna kommer att publiceras på en hemsida.

Kritikverkstaden arrangeras av Kritiklabbet och Kurdiska biblioteket med bidrag från Kulturrådet, med målet att sprida den kurdiska litteraturen, som ofta skrivits och getts ut i Sverige, till en bredare publik för att fler ska ta del av en kulturell dialog som pågått i Sverige men som sällan märkts i den svenska offentligheten.

Ansök till Kurdisk kritikverkstad genom att maila hanna@kritiklabbet.se. Skriv några meningar om dig själv, om du kan läsa på kurmanji eller sorani (eller båda!) och om varför du vill vara med. Du får gärna ha erfarenhet som skribent men viktigare är att du är intresserad och nyfiken på att skriva kritik!
Vi träffas fem gånger på det Kurdiska Biblioteket i Alvik (Gustavslundsvägen 170).

Datum:

8e februari kl. 18-20
22a februari kl. 18-20
15e mars kl. 18-20
29e mars kl. 18-20
19e april kl. 18-20

(Texten är hämtad från Kurdiska biblioteket på Facebook och bilden från kurdlib.org)