IB:s nyhetsbrev - maj 2018

2018-05-02IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under den närmsta tiden och annan aktuell information.

Sagostund på swahili
Vi läser sagor, sjunger sånger, pysslar och fikar tillsammans.
Språk: swahili
Lördag 5 maj kl 14-16.

Sagostund på polska
Piosenki, bajki i zabawy po polsku. Zapraszamy do wspólnej zabawy w języku polskim – śpiewamy piosenki, czytamy bajki i wierszyki! Dla dzieci w wieku 1-6 lat. Przerwa na kawę/herbatę/przekąskę (proszę zabrać ze sobą własne jedzenie).
Vi sjunger sånger, läser sagor och leker lekar på polska. För barn mellan 1 och 6 år. Ta med eget fika. Anmälan till agnieszka.nordstrom@gmail.com
Språk: polska
Söndag 6 maj kl 13.

Kinesisk bokcirkel  中文读书会
Vi samtalar om kinesisk litteratur. Cirkelledare är Hua Zhou som är aktiv inom Nordic-Chinese Organization. Öppet för alla kinesisktalande! Anmälan till zhouhua99@hotmail.com
Språk: kinesiska
Onsdag 16 maj kl 17.30

Sagostund på nederländska: Lezen is leuk!
Kom luisteren naar Nederlandse verhalen! Lezen is leuk! Daarom lees ik verhalen voor in het Nederlands, zingen we samen liedjes en knutselen rondom het thema. Meld je aan en geniet van mooie voorleesverhalen! Vi läser sagor, sjunger, pysslar och fikar tillsammans.
Anmäl er gärna till eline_snauwaert@hotmail.com
Språk: nederländska
Söndag 27 maj kl. 13

Poesiafton på spanska och svenska med poeterna Juan Carlos Piñeyro och Ulf Eriksson
Juan Carlos Piñeyro kom till Sverige 1977. Exilerfarenheten är ett centralt tema i hans poesi. Så också i den senaste samlingen Desiguales abismos, på svenska som Omaka bråddjup, utsökt formgiven som en samling lösa blad. Ulf Eriksson utforskar i sin nya diktsamling Skalornas förråd platser, rum och landskap där den ändlösa rymden och det naturliga eller byggda rummet i olika skalor tonar fram som förutsättningar för varandra.
De båda poeterna kommer att läsa växelvis ur sina samlingar. Piñeyros dikter är tolkade till svenska av Ulf Eriksson och blir lästa dels på spanska, dels på svenska av skådespelaren Peter Carlberg.
Språk: spanska och svenska
Tisdag 29 maj kl 18.
Obs! Programmet äger rum i Rotundan i Stadsbiblioteket.
Anmälan:
https://biblioteket.stockholm.se/kalender/poesiafton-p%C3%A5-spanska-och-svenska
Foto: Ingrid Wester, Sofia Runarsdotter

Inställd sagostund på portugisiska!
Tyvärr är den planerade sagostunden 20/5 inställd. Ev. kommer den att genomföras på Skärholmens bibliotek. Se vår webbplats biblioteket.se för mer information.

Prova på att använda en dator
På måndagseftermiddagarna är det öppet i vår lärmiljö för dig som vill lära dig lite om datorer. Här får du grundläggande information om datorer, e-post, internetsökningar m.m. I samarbete med SeniorNet som leder verksamheten.
Måndagar 14.30-16.30.

Svenskt språkcafé – drop-in
Vill du öva på att prata svenska? Då är du välkommen till vårt språkcafé på måndagskvällar för att fika och samtala. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.
Måndagar 17-18.30. Ej 30/4.

Svenskt språkcafé - studiecirkel
På onsdagar kl 17.15  har vi språkcafé i form av studiecirkel i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vill du vara med så anmäl dig till ib.ssb@stockholm.se så återkommer vi till dig med besked om det finns platser kvar. Pågår till 30/5.

Arabiska bokmässan i Malmö
Den 19-22 april deltog Internationella biblioteket som utställare på den Arabiska bokmässan i Malmö. Det var en välbesökt mässa och det var ett bra tillfälle för oss att sprida information om vårt arbete. Många av mässbesökarna kände inte till Internationella biblioteket eller att vi har 13000 arabiska böcker som de kan låna genom sina lokala bibliotek. Vi träffade också många kollegor från andra bibliotek så det märktes att intresset för arabisk litteratur har ökat.