Barnboksveckan 2015

För tolvte året i rad bjuder Internationella biblioteket in några av världens barnboksförfattare/illustratörer. I år kommer författarna från Israel, Grekland, Libanon och Sydkorea. Barnboksveckan infaller v. 46, 9-15 november.

Yannets Levi kommer från Israel och är en av landets populäraste barnboksförfattare. Den populära serien om karaktären" Uncle Leo" är översatt till flera språk.

Antonis Papatheodoulou kommer från Grekland och har en bakgrund inom animering. Sedan 1999 har han skrivit och översatt flera böcker och blivit prisbelönad för sitt arbete.

Rania Zbib Daher kommer från Beirut och är både författare och illustratör. Hon har bl a skrivit boken "The Pomegranate girl" som 2014 tilldelades Etisalat Prize for Arabic Children's Literature i kategorin bästa illustration (ill. Joelle Achkar). Boken nominerades också i kategorin bästa text.

Sun-Mi Hwang är en älskad barn- och ungdomsförfattare och tillika professor från Sydkorea. Hennes mest kända bok är Hönan som drömde om att flyga, en bok som är såld till flera länder och som det också gjorts en animerad film av. Boken räknas som en modern klassiker och har nått miljontals läsare. Den är utgiven på svenska på Norstedts förlag i mars 2015.

För ytterligare information, kontakta gizela.sladic@stockholm.se