Georgisk litteratur på Internationella biblioteket

På Internationella biblioteket är böcker på georgiska alltmer efterfrågade. Förra året behövde vi flytta böckerna till en annan plats i biblioteket för att de nya böckerna skulle rymmas.


På biblioteket finns ungefär 300 georgiska titlar för vuxna och 200 för barn, både skönlitteratur och facklitteratur. Hos oss hittar du t ex  Mogzauroba qarabaġši (Resan till Karabach) av Aka Morčʿilaże. en bästsäljare i Georgien sedan 1992.  Vi har också flera moderna klassiker, t ex Dionisos ġimili (Dionysos leende) av Gamsaxurdia. Vill du läsa författarna Stephen King och Stieg Larsson så har vi dem på georgiska.

Om du  inte bor i Stockholm kan du be ditt lokala bibliotek att beställa böcker från oss. Besöker du oss i Stockholm så hittar du de georgiska böckerna en trappa upp, på plan 1.

För att veta vilka böcker vi har kan du söka i vår katalog och välja georgiska som språk. Då får du upp alla böcker vi har på georgiska. Du kan sortera listan på "Senaste" för att se vilka böcker som senast köpts in. Du kan också sortera på barn eller vuxen, skön- eller facklitteratur.

För den som är nyfiken på georgisk litteratur men inte kan georgiska så finns några böcker översatta till svenska, t ex  Antonio och David, av Jemal Karchkhadze, Man och fågel, av Archil Kikodze och Spegelriket av  Aka Morchiladze. Förlaget Tranan har givit ut en antologi med titeln Georgien berättar

I höstas gjorde representanter från IB ett besök på Georgiska skolan och blev bland annat bjudna på ett fantastiskt gott ostbröd, Khachapuri. Du hittar receptet i IB:s kokbok. Där hittar du också ett kycklingrecept från Georgien, Sacivi.