IB:s nyhetsbrev - oktober 2018

2018-09-27IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under den närmsta tiden och annan aktuell information.

Hur hanterar barnboksförfattare och illustratörer svåra ämnen?

Gäster är João Pedro Mésseder, författare och poet från Portugal, Ana Biscaia, illustratör från Portugal, Andreas Berg, professor på Kunsthögskolen i Oslo i Norge samt Örjan Sjögren, översättare. Illustrationer av Ana Biscaia visas 1-14/10. I samarbete med FLIS - Barnboksmässan på portugisiska i Sverige.

Språk: engelska med några uppläsningar på portugisiska.

Måndag 1 oktober kl 17.15.

 

Sagostund på spanska

Två gånger under oktober månad är ni välkomna på sagostund på spanska. För barn från 4 år.

Lördag 6 oktober och 27 oktober kl 14.

 

Sagostund på polska

Sagor och ramsor för barn från 1 år. Föranmälan till agnieszka.nordstrom@gmail.com

Söndag 7 oktober kl 14.

 

Sagostund på nederländska

Kom luisteren naar Nederlandse verhalen! Lezen is leuk!

Välkomna alla barn från 3 år och uppåt med medföljande vuxna för en sagostund på nederländska. Sagostunden börjar kl. 14 och efteråt finns det möjlighet att pyssla, prata och fika tillsammans.

Söndag 14 oktober kl 14.

 

Sagostund på koreanska

Vi sjunger sånger, gör ramsor och läser sagor. I samarbete med Koreanska skolan.

Från 3 år.

Lördag 20 oktober kl 14.

 

Sagostund på portugisiska

Välkomna alla barn från 3 år och medföljande vuxna för en sagostund på portugisiska! Gabriella Teixeira, modersmålspedagog, håller i sagostunden. Kom och var med på en stund fylld med ramsor och sagor! Sagostunden börjar kl. 14 och efteråt finns möjlighet att pyssla, prata och fika tillsammans.

Söndag 21 oktober kl 14.

 

Sagostund på grekiska

Vi lyssnar på sagor, leker, sjunger och fikar tillsammans. Från 4 år.

Söndag 28 oktober kl 14.

 

Svenskt språkcafé – drop-in

Vill du öva på att prata svenska? Då är du välkommen till vårt språkcafé på måndagskvällar för att fika och samtala. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.

Måndagar 17-18.30. Start 3 september.

 

Svenskt språkcafé - studiecirkel

På onsdagar kl 17.15  har vi språkcafé i form av studiecirkel i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vill du vara med så anmäl dig till nassnet.hakin@sv.se så återkommer vi till dig med besked om det finns platser kvar. Terminens andra studiecirkel startar 17 oktober.

 

Läsupplevelser från hela världen!

Vi vill påminna om Internationella barnboksveckan. I år gästas vi av fyra författare, Flora Majdalawi Saadi,  Mohammad Husain Mohammadi från Afghanistan, Girmay Aregawi, Nino Sadgobelashvili från Georgien, och de aktuella språken är arabiska, dari, tigrinska och georgiska.

 

Internationella barnboksveckan pågår mellan 12 – 16 november och nu är det dags att boka in ett besök av författarna. Nytt för i år är att vi tar ut en avgift om 1 500 kr för besök av 1-2 författare och 3 000 kr för besök av 3-4 författare. Avgiften täcker resa t o r Stockholm till bibliotek/skola, författarbesök/bokprat under max två timmar, medverkan och presentationsmaterial från personal från Internationella biblioteket samt mat till författarna + medföljande person.

 

Sista dagen för att boka författarbesök är fredag den 12 oktober.

För frågor och anmälanbarnboksveckan@stockholm.se

Du kan läsa mer om våra gäster på vår webbplats.