IB:s nyhetsbrev - mars 2019

2019-03-01IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under den närmsta tiden och annan aktuell information.

 

Bokförsäljning

Nu är det dags för vårens försäljning av gallrade böcker. Välkomna att fynda! Vi säljer vuxenböcker för 10 kr styck och barnböcker för 5 kr styck. Tidskriftsbuntar kostar 20 kr. Enstaka böcker kan ha annat pris.

16-31 mars

 

Kinesisk bokcirkel 中文读书会

Välkomna till vår bokcirkel på kinesiska! Vi samtalar om kinesisk litteratur. Cirkelledare är Hua Zhou som är aktiv inom Nordic-Chinese Organization. Öppet för alla kinesisktalande!

Anmälan till zhouhua99@hotmail.com

Språk: kinesiska

Onsdag 6 mars kl 17:30

 

ألف ليلة و ليلة

Tusen och en natt. Aladdin och den magiska lampan

Setti Benzohra, bibliotekarie, berättar på klassisk arabiska om Aladdin och den magiska lampan. För barn från 8 år och deras medföljande vuxna.

Lördag 23 mars kl. 14.30.

 

Frågor om din släktforskning?

StorStockholms Genealogiska förening finns på plats för att hjälpa till och ge tips om släktforskning. Ingen föranmälan behövs och förkunskaperna kan vara obefintliga eller djupa.

Onsdag 13 mars kl 14

 

Att skriva med passet i handen: Escribir con el pasaporte en la mano

Bienvenidos a una conversación de poesía con David Gambarte y David Guijosa.

Ett samtal om poesi med poeterna David Gambarte och David Guijosa. Samtalet kommer att föras på spanska. Moderator är Linnea Kjellsson. I samarbete med Stockholms universitet.

Fredag 29 mars kl 18

David Guijosa Foto: Tais Sirole, David Gambarte Foto: Lorenzo Hernández

 

 I mars hinner vi ha sagostunder på många olika språk!

 Lördag 9/3 kl 14 Koreanska

 Söndag 10/3 kl 14 Spanska

 Söndag 17/3 kl 14 Grekiska

 Söndag 24/3 kl 14 Portugisiska

 Lördag 30/3 kl 14 Kinesiska

 Söndag 31/3 kl 14 Nederländska

 Sagostunden på polska den 16 mars är tyvärr inställd.

 

Språkcaféerna fortsätter måndagar kl 17 och onsdagar kl 17.15. Glöm inte att anmäla dig om du vill vara med på onsdagar! På måndagar går det bra att komma utan anmälan.

 

Boka in redan nu!

Barnboksmässa fredag 5/4 kl. 14-19 och lördag 6/4 kl. 11-17 på Internationella biblioteket.

14 utställare informerar om sin verksamhet, visar och säljer barnböcker på thai, somaliska, grekiska, rumänska, kinesiska, persiska, hindi, arabiska, tigrinska, polska, ryska, romska, kurdiska och många andra språk.

På lördagen blir det också samtal, föreläsning, sagostund, pastellworkshop och pysselverkstad. Mer information finns på webbsidan.

 

Internationella biblioteket flyttar till Kungsholmen

I går fattade Stockholms stads kulturnämnd beslutet att flytta Internationella biblioteket till Kungsholmen. Det görs av två skäl: dels för att effektivisera lokaler och därmed göra en besparing som annars hade behövt göras på annat håll, dels för att såväl IB som Kungsholmens bibliotek under en tid haft sviktande besökssiffror och genom en sammanslagning kan dessa två influera varandra och bli något nytt och ännu bättre.

Annexet vid Odenplan sägs upp från och med den 1 januari 2020.

Läs mer om flytten på vår webbplats.

https://biblioteket.stockholm.se/info/om-oss/v%C3%A5r-verksamhet/aktuellt#main-content