IB:s nyhetsbrev - maj 2019

2019-04-30IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under den närmsta tiden och annan aktuell information.

 

Kinesisk bokcirkel 中文读书

Välkomna till vår bokcirkel på kinesiska! Vi samtalar om kinesisk litteratur. Cirkelledare är Hua Zhou som är aktiv inom Nordic-Chinese Organization. Öppet för alla kinesisktalande!

Anmälan till zhouhua99@hotmail.com

 

Språk: kinesiska

 

Onsdag 15 maj kl 17.30.

 

Sagostunder i maj:

Lördag 4 maj kl 14 Leitura e diversão – sagostund på portugisiska

Söndag 5 maj kl 14 Lezen is leuk – sagostund på nederländska

Lördag 11 maj kl 14 Piosenki, bajki i zabawy po polsku – sagostund på polska

Söndag 12 maj kl 14 Leer cuentos es divertido – sagostund på spanska

Lördag 18 maj kl 12 Читаем сказки на – sagostund på ryska. Observera tiden!

Söndag 19 maj kl 14 Διαβάζουμε και παίζουμε μαζί – sagostund på grekiska

Lördag 25 maj kl 14 让我们一起读书讲故事吧 – sagostund på kinesiska

Söndag 26 maj kl 14 Beraber türkce masallar – sagostund på turkiska

 

Språkcaféerna fortsätter måndagar kl 17 och onsdagar kl 17.15. Glöm inte att anmäla dig om du vill vara med på onsdagar! På måndagar går det bra att komma utan anmälan.

 

Barnbokmässan

Fredag och lördag 5-6 april gick Internationella bibliotekets barnbokmässa av stapeln.

Flera av våra stammisar blev förvånade när de upptäckte att tidskriftssalen förvandlats till mässhall - 16 utställare erbjöd böcker till försäljning på ett trettiotal olika språk och många privatpersoner och bibliotekarier passade på att fynda bland förlagen. Under fredagen arrangerade Barn & Ljudenheten även en fortbildningsdag om mångspråk och interkulturalitet i samarbete med Regionbibliotek Stockholm. Dagen blev snabbt fullbokad och vi kan konstatera att det finns ett stort intresse för fortbildning inom detta område. I programmet fanns bland annat en föreläsning om Sveriges språk i siffror, ett panelsamtal om hur vi bättre kan samarbeta kring mångspråk för barn och unga samt visning en av IB och demonstration över den nya e-tjänsten Världens bibliotek. På lördagen hölls öppna föreläsningar, bland annat berättade Gunilla Lundgren och Arina Stoenescu om sitt arbete med att starta ett romskt bibliotek i Rumänien. För barnen hade vi sagostunder, workshops och pyssel på olika språk. Både besökare och utställarna var mycket nöjda med mässan och vi hoppas såklart kunna återkomma nästa år igen! Ett stort tack till alla som hjälpte till att göra dessa dagar så lyckade!

/Max, Matilda, Helena och Setti

 

Följ oss på fejjan!

Internationella biblioteket finns på facebook. Följ oss gärna där om du vill veta lite mer vad som händer på biblioteket eller få tips om nya böcker som köpts in.

Öppettider i maj

Valborgsmässoafton 30/4 har vi öppet som vanligt till kl 19.

Första maj 1/5 är biblioteket stängt.

Kristi himmelsfärds dag 30/5 är biblioteket stängt.

Ordinarie öppettider må-fr 10-19, lö-sö 11-17.

Tidningsbiblioteket öppnar kl 9 må-fr.